פרויקטים
בעמוד זה ניתן לראות 'כרטיסייה' עבור כל פרויקט, המשתתפים שמובילם אותו, האתגר המרכזי שלו , סטטוס הפרויקט נכון להיום, ולינק לחומרים שונים אודותיו.


פרסונליזציה של שירותים מוניציפאליים
גני תקווה | חופית צמח ישראל ודליה לין
פלטפורמה דיגיטלית ליצירת חיי קהילה עם קשר אישי לתושב, תוך הנגשת השירותים, אירועים ופעילויות בישוב המותאמים לתחומי העניין הרלוונטים אליו תוך יצירת שקיפות תהליכים ושירותים הניתנים לו ישירות במרחב אישי.


שיפור ושדרוג מסע פניית תושב לרשות
בת ים | זיו חורב ומוטי לייסט
גיבוש פתרון לשיפור תהליך ניהול פניות התושבים (או עובדי העירייה) למוקד העירייה מרגע הקמת פנייה ועד לסגירתה ע"י מוקד העירייה. המסע יכלול עדכון שוטף של פותח הפניה לגבי התקדמות טיפול, העברת הפניה לגורמי שטח ע"ב מיומנויות ו/או תחומי אחריות, מתן אפשרות לגורמים המטפלים להוסיף תיעוד (למשל תמונה) של המפגע ועצם הטיפול, ובסיום טיפול, ביצוע סקר שביעות רצון של פותח האירוע, תושב או עובד העירייה.


הנגשת שירותי הספרייה העירונית באמצעים דיגיטליים
מודיעין עילית | אפרת פרגא ומלכי אהרונוביץ
פלטפורמה תפעולית וטכנולוגית אשר תנגיש את שירותי הספרייה לכלל השכונות בעיר ולכל שכבות האוכלוסיה ותאפשר לתושבים להנות משירותי הספרייה באופן זמין וגמיש יותר, וזאת ללא צורך בהקמת ספרייה חדשה.


בניית מענה משותף בנושא מערכות ואבטחת מידע לרשויות האשכול
אשכול גליל מזרחי | נורית צור רבינו ונעמה אסרף
בניית מודל למתן מענה אזורי לשירותי מערכות ואבטחת מידע עבור רשויות האשכול הכולל שירותי: תכנון ואסטרטגיה, ניהול מכרזים ורכש, תכנון וניהול פרויקטים, הדרכות והכשרות לעובדים, העלאת מודעות וגיבוש המלצות למערך אבטחת מידע וניהולו.


טרנספורמציה דיגיטלית
של שירותי הארנונה לתושב
דימונה | שוקי קליין וטל מגרה
הקמת שירותים עירוניים מרכזיים למען שיפור השירות לתושב וייעול עבודת העירייה. בנוסף תתאפשר מעקב ובקרה אחר תהליכי השירות בעירייה ועבודת הארגון. בתהליך עם חברת ווייטבורד התמקדנו בתהליך של חילופי משלמים באגף הגבייה.


שופ"ר (שקיפות ופרטיות ברשויות) - הנגשת מידע על שימושי מצלמות ברשות המקומית
הרשות להגנת הפרטיות במשרד
המשפטים וישראל דיגיטלית | עוז שנהב ושרון אפריל
במהלך השנים האחרונות אנו עדים לשימוש הולך וגובר באמצעים טכנולוגיים המיועדים לפיקוח ולמעקב מרחוק אחר המרחב הציבורי. שימוש זה בא לידי ביטוי בהצבת מצלמות במקומות רבים ולשימושים שונים - החל ממצלמות אבטחה וביטחון, דרך מצלמות המנטרות תנועת כלי רכב ועד מצלמות למטרת פיקוח עירוני. הפרויקט ממפה ומשקף עבור התושבים את המצלמות הקיימות ברשות המקומיות ובאתר העירייה/אפליקציה העירונית, מסווג אותן על פי מיקומן, תכלית הצבתן באופן ספציפי ומפורש ועוד מרכיבים לטובת התושבים. כלומר, לתושבי הרשות תתקיים היכולת לבדוק בזמן אמת ובשקיפות מלאה אילו מצלמות נמצאות במרחב הציבורי העלולות לפגוע בפרטיותם.


מערכת דיגיטלית
לטיפול בפניות התושב המקדמת תחושת אמון ושקיפות
קרית טבעון | יריב אביטל וסיון לוי
עיצוב מודל למערכת פניות ציבור דיגיטלית, שתאפשר לתושב ולעיריה
נגישות הדיווח עבור התושב, אוריינטציה של התושב מול המועצה – הבנה של זמן הטיפול, הסטטוס, הגורם המטפל וכל מידע אחר שיחזק לתושב את תחושת השיתוף והטיפול, ניתוב המידע דרך מוקד מרכזי שיניע את תהלך הטיפול בין המחלקות השונות ויכולת מעקב ובקרה של מוקד על מצב הטיפול ביחידות השונות, זמני תגובה וכו'.


מערכת דיגיטלית
לטיפול בפניות התושב המקדמת תחושת אמון ושקיפות
מג'ד אל כרום | רבאח מנאע וח'יר בדראן
עיצוב מודל למערכת פניות ציבור דיגיטלית, במטרה לחזק את אמון התושבים במועצה ובמענה שהן מקבלים ממנה, ושתאפשר נגישות הדיווח עבור התושב – קלות ונגישות של פניה לעיריה, אוריינטציה של התושב מול המועצה – הבנה של זמן הטיפול, הסטטוס, הגורם המטפל וכל מידע אחר שיחזק לתושב את תחושת השיתוף והטיפול וניתוב הפנייה אל המחלקות השונות ויכולת מעקב על מצב הטיפול ביחידות השונות.


איחוד וטיוב הנגשת מידע ושירותים לתושבי המועצה והקיבוצים
הגליל העליון | אסף לנגלבן ועידית חמל
בניית ממשק בין אפלקציות קיימות המאפשרת העברת מידע באופן רציף ומקיף בין כלל הגורמים המעורבים בנושאים כגון כגון: פניות למוקד, התראה על אירועי בטיחות וביטחון, רישום דיגיטלי לשירותים שונים ועוד.


הנגשה דיגיטלית של שירותי תמיכה נפשית
לתושבי שדות נגב
שדות נגב | מוטי אדרי ונורית כהן חדד
פלטפורמה להנגשת שירותי התמיכה נפשית ורגשית (חוסן) שניתנים על ידי גורמי התמיכה השונים, מתן אפשרות לפניית בעלי העניין השונים לגורם מרכזי אחד במועצה שיהווה המוקד המקצועי לניתוב הפונים לפתרונות התמיכה השונים, יחד עם אפשרות ומעקב ובקרה אחר תהליכי הטיפול כדי לוודא מימוש התמיכה, מניעת כפילויות ותיעדוף נכון.

אלעד דיגטלית - פיתוח שירותים מוניציפאליים דיגיטליים מותאמים לאוכלוסייה החרדית (ממוקד בגביית ארנונה)
אלעד | חיים רוזנפלד
עיצוב ממשק שירות עצמי לתושבי אלעד להגשת בקשת הנחה בארנונה כחלק מהפיכתה של הרשות העירונית לדיגיטלית, חכמה ונגישה. לצד העבודה הפנים רשותית שתקצר תהליכים ותטייב את המערכת העירונית, הקמת והנגשת "דיגטציה דו כיוונית" לחיבור התושבים המנותקים באופן יחסי מהדיגטציה והחדשנות, והענקת אפשרות למשוב דו כיווני, בהתחשב במגבלות המסורת והדת על החיבור הרשתי.

פתרון דיגיטלי כולל לליווי מסע הלקוח של הדייר לאורך תהליך ההתחדשות העירונית
משרד הבינוי והשיכון | חגי טולדנו
פתרון דיגיטלי לליווי דייר או נציגות דיירים לאורך מסעם בפרויקט התחדשות עירונית. מסע הדייר עובר דרך ממשקים ובעלי עניין מרובים, והוא עתיר בממשקים עם גורמים רבים, בפערי ידע והבנה, הן של התהליך והן של המרכיבים שבו – משפטיים, כלכליים ועוד. מטרות הפתרון הן הקטנת המורכבות הקיימת עבור הדייר ועבור הנציגות, בהנגשת המידע מהגורמים הסטטוטוריים השונים, ביצירת אוריינטציה והבנה של התהליך ושל מרכיביו ובהנעה של הדייר לביצוע פעולות ולשאלת שאלות מול השחקנים השונים.

הנגשה דיגיטלית של זכויות ושירותים לילד האוטיסט תחת קורת גג אחת
העמותה לילדים בסיכון | ציפי נגל אדלשטיין
תהליכי ההכרה בזכאויות השונות המוקנות לילד האוטיסט ומשפחתו מצריכות מהמשפחה פנייה אקטיבית לגורמים רבים ושונים. מדובר בתהליך בירוקרטי מורכב הכולל הרבה אבני דרך, חלקם כפולות ומיותרות וכתוצאה מכך עיכובים בהשמה במסגרת חינוכית מתאימה לקבלת טיפולים לילד וטרטור המשפחות שחובה עלינו להקל עליהם בסיטואציה הלא פשוטה שעליהן להתמודד איתה. מיפוי תהליך האבחון וההכרה של ילד עם אוטיזם על מנת לבנות תהליך אפקטיבי ודיגיטלי המסנכרן את המידע עם הגורמים השונים, יצירת שפה אחידה לכל הגורמים ובעלי העניין שלוקחים חלק בתהליך.

עיצוב תהליך רישום דיגיטלי
למערכת החינוך בכפר קרע
כפר קרע | שורוק מצארווה
כחלק מהנגשת שירותי מועצה דיגיטליים לתושבי כפר קרע, נערכה השנה לראשונה הרשמה למסגרות חינוך במערכת דיגיטלית. מהלך זה נבחר כמקרה לדוגמא לצורך ביצוע מחקר משתמשים ואיפיון צרכי התושבים לשירותים דיגיטליים עתידיים של המועצה.
בסיוע חברת ווייטבורד בוצע מיפוי של התהליך, על כל היבטיו הישומיים.
לאחר מכן נערכו שני ימי מחקר שכללו ראיונות פתוחים עם הורים, ותצפיות על הורים ועובדי מועצה בימי ההרשמה הראשונים.
המידע עובד לסדרה של תובנות על התהליך כפי שהוא נחווה מנקודת מבטו של הלקוח, וכן לסימון של הצרכים, האילוצים ואיזורי ההזדמנות על מפת התהליך.
תוצרי המחקר נלמדו על-ידי הצוות התומך במובילה הדיגיטלית, ובתחילת יוני יערך תהליך דיזיין-ספרינט שבמהלכו יאופיינו קווי היסוד של שירות הרישום החדש, ויבנה פרוטוטייפ/אבטיפוס המדמה את מסכי השירות.

דיגיטציה של תהליך הקליטה למסגרות רווחה בניהול אקים ישראל
אקים ישראל | דותן סגל
פלטפורמה דיגיטלית לליווי פונה או המלווה שלו, לאורך מסע הקליטה שלהם באחת המסגרות המנוהלות על ידי אקים. המטרה היא לייצר חוויה מכילה, שמסייעת להפחית את המורכבות והעומס הנפשי שכרוכים בתהליך ההצטרפות ומקטינה חיכוך ובזבוז זמן לאורך התהליך. הפתרון מאפשר למשתמש הבנת משמעויות הפעולות והשלבים השונים, שקיפות ואוריינטציה לאורך תהליך הקליטה. לצד זה, הפתרון החדש מיועד לשפר את יעילות הממשקים הפנימיים בין הגורמים השונים באקים ובינם לבין גורמים חיצוניים לארגון המעורבים בתהליך כמשרד הרווחה ורשויות מקומיות, זאת במטרה לפנות את זמנם להיבטים מקצועיים של תהליך הטיפול בפונים להפחית את הצורך בתפעול ובבירורקטיה.

ניהול דיגיטלי תקשורתי לאירועים ומצבי חיים
המשרד לשירותי דת | ליאור אשכנזי
בתקופה האחרונה, בעקבות משבר הקורונה, התברר כי אלפי משפחות ברחבי העולם, אשר איבדו את יקיריהן, נותרו ללא אפשרות לקיים לוויה ושבעה, בשל מגבלות המגיפה. ההלוויה נערכת ללא מלווים וללא המשפחה המורחבת והקהילה, השבעה נותרת מיותמת וללא ניחום אבלים וכמובן הבדידות של האבלים מועצמת בגלל המחויבות להישאר בבית בעקבות הריחוק החברתי. המטרה היא לספק פתרון דיגיטלי לשידור ולהשתתפות מרחוק, במצבי חיים שונים, הן הלוויות והן שמחות, משפחתיות וקהילתיות ואף אירועי חגים.
























































